Er zijn mensen die zeggen dat er op de planeet Aarde al een alien beschaving bestond nog voordat de mens werd geboren. Anderen zeggen dat aliens van een andere planeet naar de Aarde kwamen en meehielpen bij de geboorte van de mensheid. Zij beweren dat die aliens van tijd tot tijd naar de Aarde komen om als het ware te volgen hoe mensen zich ontwikkelen, alsof ze als goden over ons waken.
 
In de video zie je welke alien rassen in contact staan met Aarde:. De video is in het Engels (niet vertaald). 
 
Deze video is bedoeld als nadenkertje, geenszins als 'de waarheid'.  
 
 

 
 
In een van de commentaren onder de video 10 Alien Races staat bijvoorbeeld:
 
Je begrip van aliens is grappig en primitief. Als je werkelijk wilt weten wat de belangrijkste rassentypen zijn en hoeveel er regelmatig de aarde bezoeken en waarom, ga dan naar het YT kanaal "Interviews met de Voorvaderen" (Interviews with the Ancients). Daar vind je een behoorlijk hoeveelheid opgenomen interviews met verschillende buitenaardsen die elk onderwerp over wetenschap en leven bespreken dat je maar kunt bedenken. 
 
Hieronder een video van dat kanaal. Uiteraard is alles in het Engels. 
Het is een 'interview' met een Mantis (Insectoide alien) over o.a. het kruisingsprogramma (hybridization program) dat zij 'monitoren, onderzoeken en aansturen' in samenwerking met het uitvoerende alien ras de Zeta Greys. Dit onderdeel begint vanaf 12'.