Howard Hughes van The Unexplained.TV interviewt Reed Summers.
Hij heeft een aantal jaren daarvoor Marshall Vian Summers in zijn uitzending gehad.
Howard legt Reed een aantal kritische vragen voor.
De vertaling is hier en daar aangepast, 
 om de leesbaarheid te bevorderen.
Dit is deel 1 van het interview.
 
Dit is de link naar de podcast van het interview (24-11-2018): 

http://theunexplained.tv/paranormal-podcasts/edition-371-reed-summers


 


HH (Howard Hughes): De gast in deze aflevering is niet echt een terugkerende gast, maar de zoon van een gast die al eerder hier was. Marshall Vian Summers was zo’n zeven of acht jaar geleden in deze show, misschien zes. En hij was …. ik denk dat ik hem wel een zachtaardige, rustig sprekende soort profeet was met een Boodschap voor het menselijke ras. Welnu, zijn zoon Reed, is in deze show te gast, en hij zet dat werk voort. Het is controversiele stof, geen twijfel over mogelijk. Je zou me moeten mailen, of in het meest ideale geval hem emailen, als je dit gehoord hebt en doe dat alsjeblieft. Ik zal een link naar hem en zijn werk op mijn website theunexplained.tv zetten. Maar dat gaan we dus in deze show doen. Reed Summers, zoon van Marshall Vian Summers, in deze aflevering van The Unexplained, met een Boodschap van een vermeende buitenaardse macht, voor ons allemaal.

Laten we nu over gaan naar Reed Summers in de Verenigde Staten en naar iets waarvan ik denk dat jullie nogal controversieel zullen vinden en nogal interessant ook, zou ik zeggen. Reed Summers, dank je wel dat je in de show wilt zijn.


RS (Reed Summers): Dank je Howard, leuk hier te zijn.


HH: Nou Reed, leuk om met jou te praten, en ik denk dat het de eerste keer is. Eigenlijk IS het de eerste keer dat ik een opname maak met de zoon van de vader in deze show. Marshall Vian Summers dus, die ik zes jaar geleden gesproken heb, en hij vertelde me over het proces van Openbaring dat hij naar eigen zeggen doorgemaakt heeft, en de Boodschap waarvan hij vond dat hij die aan de wereld moest geven. En ik herinner me als ik daaraan terug denk dat hij een erg bescheiden vent was voor de grote dingen die hij zei. En natuurlijk is, wat jullie best wel weten, wat jullie zeggen erg controversieel. Er zijn mensen die het gewoon niet geloven. En er zijn mensen die geen tijd hebben voor wat zij profeten beschouwen.


RS: Nou, en dan heb je diegenen die er wél tijd voor hebben, voor wat een profeet mogelijk zou kunnen brengen, namelijk een goddelijke Openbaring om onze wereld voor te bereiden op haar opkomst in een groter universum van leven, en die is gekomen via Marshall.


HH: Juist. En eerlijk gezegd, de Boodschap is erg krachtig, want heel vaak gaan de kinderen dwarsliggen. Jij bent in de voetsporen van je vader getreden, en jij wil deze Boodschap ook naar buiten brengen. Vertel mij hoe dat proces was voor jou, want je bent een jonge vent; er zijn heel veel dingen die je zou kunnen doen, maar het is duidelijk dat je toen je opgroeide je vader deze Openbaringen, zoals hij ze noemt, door zag geven en dat heeft jou kennelijk beïnvloed.


RS: Oh zeker. Nou ja, ik had het privilege om dit proces van Openbaring gedurende Marshall’s leven te zien gebeuren, eigenlijk vanaf mijn geboorte, al die tijd. En dus is het inspirerend geweest, zelfs als kind, om mijn vader nederig te zien deelnemen aan dit proces om een Goddelijke Stem te ontvangen die letterlijk duizenden pagina’s Openbaring communiceert om onze wereld voor te bereiden zowel op de milieucrisis waar we mee te maken hebben als op onze grotere opkomst in het universum als een verenigde menselijke familie.


En natuurlijk was ik de hele tijd op de achtergrond. Er werd zeker geen druk op me uitgeoefend om het te lezen of om het te accepteren of wat dan ook, en ik koos mijn eigen weg. De dag nadat ik op de High School mijn diploma gehaald had sprong ik in een auto, reed dwars door het hele land, en na een paar bochten in de weg eindigde ik na een paar maanden in Istanboel, in het Midden Oosten en gaf daar les. Dus ik ging meteen na de middelbare school naar het Midden Oosten, stortte mijzelf in de wereld, en was bezig talen te leren en internationale relaties op te doen.


En in die tijd in het Midden Oosten had ik mijn epifanie, of mijn soort ‘aha’-moment. Eigenlijk was het meer een stap achteruit doen om te zien wat Marshall had ontvangen, het grotere geheel van dit werk, en wat het eigenlijk te zeggen had, en wat het echt aan mensen te bieden had en waar het ons echt mee naar toe nam. Ik raakte ervan overtuigd dat dit een noodzakelijke Boodschap in de wereld was. Dit is een deel van het antwoord. En ik ben Marshall’s zoon – wie kon hem beter helpen bij het proces om dat naar de mensen toe te brengen? Dus ik besloot om een vlucht te nemen van Istanboel naar Denver, en toen was ik weer terug en begon ik Marshall te helpen. Dat was in 2004. En nu 14 jaar later ben ik er nog steeds mee bezig. Ik help hem om deze Boodschap te communiceren, om gewoon het waardevolle ervan te brengen om mensen overal te helpen.


HH: Wat was jouw ‘aha’- moment?


RS: Mijn ‘aha’- moment? Nou het is interessant hoe dit soort dingen in z’n werk gaan. Het was geen intellectuele gebeurtenis. Het was niet het resultaat van dat ik dingen aan het uitdenken was. Er was iets aan het veranderen binnen in mij. Mijn plannen hadden niet genoeg aanloopruimte meer, om het zo te zeggen. Mijn vliegtuig wilde wel opstijgen, maar de startbaan was te kort. Ik denk dat veel mensen wel mee kunnen voelen met die ervaring, dat je denkt dat je ergens mee bezig bent in je leven, maar er vindt een verandering plaats op een dieper niveau, en plotseling gooit het je het onbekende in. En dan zit je in de wilderniservaring en weet je niet wie je bent en wat je aan het doen bent. Zo zat het met mij op dat moment.


HH: Had je een droom gehad of zo?


RS: Ik kwam daar in de woestijn van Jordanië waar ik bijna alleen kampeerde tot een bepaald besef. Ik belde mijn moeder thuis op op een oud mobieltje dat ik gekregen had van een Bedoeïenen-gids. Het lukte me om contact te krijgen met haar, via de lucht, letterlijk midden in het zand dat zich naar alle kanten uitstrekte. En ik sprak met haar en vroeg haar naar Marshall en hoe het ging. En toen hoorde ik de nood. Ik hoorde de nood in haar stem dat Marshall de wereld in moest gaan om dit aan de mensheid te geven en dat hij daarbij hulp nodig had. Ik denk dat ik op dat moment wist: "Ik moet mijn vader hierbij gaan helpen,” juist vanwege wat de Boodschap is, en vanwege de wereld waar ik daar in het Midden Oosten getuige van was: enorme armoede, toenemende oorlog en conflict, religieuze verdeeldheid en geweld.


De noodzaak was duidelijk, en Marshall had de Boodschap. Op dat moment legde ik de verbinding, maar het was echt een paar maanden later toen Marshall zelf mij op de man af vroeg of ik hem wilde helpen, met een simpel gebaar, een simpele vraag, dat mijn hart binnenin mij ja zei. Ook al twijfelde mijn verstand, mijn hart zei ja. En zo is het gegaan.


HH: In die zes jaar sinds ik sprak met jouw vader die, in mijn woorden, een zeer bescheiden man was, zijn er denk ik meer mensen naar voren gekomen die van zichzelf zeggen dat ze zogenaamde profeten zijn. Die vinden, gezien de vele uitdagingen waar we mee te maken hebben – en dit is ook een onderdeel van jouw boodschap, dat weet ik –dat we voorbereid moeten zijn, en dat dat de boodschap is van wie er dan ook maar buiten en boven ons is dat we voorbereid moeten zijn en dat we ons gedrag moeten veranderen.
Wat me zorgen baart bij al dit soort dingen natuurlijk is dat het niet veraf is van het krijgen van charismatische leiders en van mensen die zeggen dat zij goeroes en verschillende soorten profeten zijn - die dat misschien niet echt zijn - en die hun volgelingen naar een rampscenario leiden. We hoeven de namen niet te noemen maar je weet dat de geschiedenis vol van dat soort voorbeelden is. Kun jij me op dat punt geruststellen dat je hier niet probeert zieltjes te winnen, dat je niet probeert een charismatische beweging op te zetten, dat je niet probeert hier een soort Waco complex van de grond te krijgen?


RS: Eerlijk, Howard, ik waardeer het dat je dit ter sprake brengt, want Marshall moet door een dik moeras heen waden van alle valse pretendenten en mensen die ambitieus zijn en die anderen gebruikt en misbruikt hebben. Ik bedoel, ik weet dat het er aan de buitenkant misschien hetzelfde uitziet, maar Marshall zegt dat hij een Nieuwe Boodschap van God voor de wereld heeft ontvangen. Maar aan de binnenkant is het zo ontzettend anders dat ik het niet kan uitleggen, maar ik zal proberen om het wel uit te leggen.
Weet je, Marshall heeft zichzelf in dit proces nooit verkondigd. Dit is het interessante eraan. De Openbaringen die door hem spraken hebben hem verkondigd. En dat was een grote uitdaging en crisis voor hem, dat juist de Boodschap hem naar voren bracht als profeet en Boodschapper. Het was een proces voor hem om daarmee in het reine te komen, en voor ons allemaal, dus ...


HH: Ik kan me niet voorstellen hoe het is om zijn zoon te zijn als je nog maar een klein kind bent en je vader zegt: "Ik krijg boodschappen door die belangrijk zullen zijn voor de wereld,” en jij wil gewoon tekenfilms kijken op de televisie.


RS: Dat deed ik heus wel. Ik keek naar tekenfilms op de TV, en ik had een normale jeugd, wat heel fijn was. Maar er was ook iets boven-normaals aan de gang, en ik kon dat voelen. Maar het was niet zo dat mijn vader zichzelf verkondigde of dat hij probeerde mensen om zich heen te verzamelen, of het leven van andere probeerde te sturen of zichzelf opwerkte tot een groot persoon in de wereld. Marshall is een eenvoudig man, zoals je wel weet van je eerste interview met hem. Hij staat met beide voeten op de grond. Hij is heel erg met de wereld verbonden. Hij is zeer toegewijd aan dit proces. Hij stelt zichzelf open voor wat er doorkomt. En wat er doorkomt is nogal groot in termen van wat het zegt, niet alleen over de wereld en over ons leven en onze tijd maar ook over hem en zijn rol in dit proces.


Dus ik bedoel, oppervlakkig gezien begrijp ik het wel. Het ziet er misschien uit als één in een lange rij mensen die dit, dat of weer wat anders beweren. Om echt het verschil te weten zou je moeten kijken naar: Wie is de Boodschapper? Hoe is hij? Hoe kon dit via hem plaatsvinden? Wat is het verhaal hierachter? Wat is de inhoud van de Boodschap zelf en brengt ze iets nieuws? En wat vraagt ze van mensen, en wat geeft ze aan mensen? Weet je, dan zou je exact het enorme verschil zien tussen wat de Nieuwe Boodschap van God is en wat vele andere profeten en verkondigers brengen.


De Nieuwe Boodschap is niet één lang stuk tekst, een stroom-van-bewuste communicatie van boven. Het is een serie boeken. En elk boek gaat over relaties en hoger doel; de nieuwe wereldrealiteit; contact met intelligent leven in het universum; de spirituele leerweg, die Stappen naar Kennis wordt genoemd. Ik bedoel, het zijn echt nieuwe openbaringen, boeken met Openbaringen, die een grotere realiteit onthullen aan de mensen, ongeacht of ze nu wel of geen religie hebben.


 


 
 

HH: Jij en je vader – sorry dat ik je onderbreek maar ik moet dit punt even aanstippen nu, anders doe ik mijn werk niet – jij en je vader praten over de Nieuwe Openbaring van God. Jullie gebruiken dat woord God heel nadrukkelijk. En jullie weten dat er mensen zijn met een geloof, velen van hen in jullie eigen land (VS), die iemand die zou zeggen dat hij een Openbaring van God channelde bijna godslasterlijk zouden noemen. Kun je de bron van die Openbaring nader aanduiden? Als jullie over God spreken, wat bedoelen jullie dan?


RS: Nou, in de Nieuwe Boodschap van God, onthult God Gods Zelf als volgt: als een grote spirituele Aanwezigheid die al het leven in het universum doordringt en het universum richting geeft. Dus God is niet een wezen, een heer, of een vader in de lucht. God is een grotere Aanwezigheid die ten grondslag ligt aan al het leven - al het leven heeft dat gemeen - en die het universum voorwaarts beweegt. En het is de God, of de Schepper, die deze Openbaring met de wereld gecommuniceerd heeft.


Welnu ik denk dat voortschrijdende Openbaring is hoe God in de wereld werkt. God geeft niet één Schrift, of één Openbaring, via één stichter, profeet, Boodschapper of zoon. God blijft op verschillende momenten, tegen verschillende volkeren spreken en geeft hen een leerweg om zich weer te verbinden met de Aanwezigheid van God binnenin hen en om zich voor te bereiden op de volgende fase van menselijk leve


HH: Er zijn over de jaren heen veel grote predikers geweest in Amerika. Ik bedoel, ik luisterde altijd midden in de nacht naar Europese radiouitzendingen van de preken van Billy Graham die ons helaas onlangs verlaten heeft. En ik luisterde naar hem omdat ik vond dat hij een zeer krachtige spreker was. En als ik als jongere in mijn auto zat en door het donker reed, dan luisterde ik naar het AM signaal dat af en toe binnenkwam, en daar was Billy Graham dan, en hij vertelde ons dat er iets was dat ons zou redden. En daar luisterde ik naar. Weet je, ik had ook kunnen luisteren naar tientallen muziekzenders, of iets anders, politiek, noem maar op. Maar ik luisterde hiernaar omdat ik gefascineerd was door de kracht van zijn toespraken, en zijn vermogen om het publiek vast te houden. Hij hád dat, wat je ook van hem mag gedacht mag hebben! Ik herinner me dat ik dan na afloop bij mezelf dacht: "Nou, ik hoop echt dat er iets is dat ons allemaal kan redden, omdat de toestand van deze wereld – en nu praat ik over ongeveer 25 jaar of nog langer geleden – wel wat redding kan gebruiken.” Het is absoluut noodzakelijk dat ze weer de goede kant op gestuurd wordt, omdat wij – dit is een persoonlijk standpunt, maar ik deel het met velen – de boel aan het verruïneren zijn lijkt me, en we hebben niet erg veel respect voor andere mensen.
 
Dus de Boodschap is een basisboodschap. En de Boodschap is er eentje waar een gevestigde religie echt goed mee zou kunnen samen gaan, denk ik zo. Maar wat deze anders maakt is dat jij en je vader zeggen dat jullie een specifieke, bijna telefonische verbinding hebben gehad met een hogere macht. Dat fascineert me.

RS: Ja Howard, ik kan me wel vinden in wat je zojuist zei, dat we in zekere zin echt wel redding nodig hebben. Maar de oude opvatting dat een heer of een wezen ons redt door bijvoorbeeld één individu, of door Genade is niet echt wat de Nieuwe Boodschap leert. Ik bedoel: de Nieuwe Boodschap is eigenlijk God die uitlegt hoe God mensen redt, en dat is door de Aanwezigheid van wat de Nieuwe Boodschap Kennis noemt, de spirituele geest binnenin ons. En ze zegt dat het Gods Plan is om iedereen te redden – iedereen is gelijk, ongeacht religie – en dat God de wereldreligies heeft geschapen op verschillende tijden en plaatsen, en dat die allemaal in de loop van de tijd veranderd en aangepast en vervormd zijn, maar dat God de bedenker van allemaal is; en dat het Gods Plan is om vele verschillende manieren in de wereld te brengen, voor veel verschillende mensen, om zich van binnen te verbinden.

Maar waar dat aansluit op de wereld is echt belangrijk. Hoe sluit onze spirituele verbinding van binnen aan op de uitdagende planetaire omgeving waar we elke dag mee te maken hebben? Dat is echt wat de Nieuwe Boodschap hier gebracht heeft. We zijn de zaak aan het verknoeien. Contact is begonnen, de grootste gebeurtenis in de geschiedenis van de mens. We zijn er totaal niet op voorbereid, en we zien het niet op de juiste manier, tenminste wie ervan afweet. En het zijn deze twee gebeurtenissen – de ecologische vernietiging van onze wereld en het contact met mogendheden van buiten onze wereld – die de kracht hebben ons te verenigen of de menselijke beschaving te vernietigen.

HH: En wat is de link tussen God, of zoals jij het noemt de Aanwezigheid van God, die zoals je zegt universeel is voor vele geloven, wat is de link tussen God en deze buitenaardse boodschap, de aliens?

RS: Vanuit Gods perspectief gezien, zoals geopenbaard in de Nieuwe Boodschap, is onze wereld een jonge, opkomende wereld. Wij komen op in het grotere universum van Gods Schepping. Het was altijd al het Plan van de Schepper dat de mensheid de kosmos in zou stappen en de rest van het leven zou tegenkomen dat geschapen is en dat met elkaar bezig is en in beweging is. Dus dit contact was altijd al een onderdeel of een belangrijk knooppunt in onze evolutie als ras, en nu zijn we zover. We hebben in dit opzicht een punt bereikt waarop we niet meer terug kunnen. En het is dus volkomen begrijpelijk dat de Schepper van al het leven tot de wereld spreekt op het moment dat dat contact plaatsvindt, om ons voor te bereiden, om te waarschuwen, en om ons de middelen te geven om op een juiste manier om te gaan met andere vormen van intelligentie, zoals nu al plaats vindt.

HH: Eh, wat is hier al naar toe gekomen?

RS: Je bedoelt bezoekers of zo- ?

HH: Ja, ik bedoel bezoekers.

RS: Nou, de Nieuwe Boodschap onthult …. want nogmaals, dit zijn geen dingen die ik persoonlijk weet of hebt vastgesteld door onderzoek of zo; dit komt uit de Openbaring. De Nieuwe Boodschap onthult dat onze wereld bezocht wordt door een aantal economische machten die een lange reis gemaakt hebben om hier te komen; zij zijn hier om te profiteren van onze zwakheid en verdeeldheid om op die manier toegang te verkrijgen tot Planeet Aarde, haar grondstoffen en ons – mensen. Dit is wat achter het verschijnsel van contact zit: waarnemingen, ontvoeringen enzovoorts, sommige daarvan zijn absoluut waar. Het is dus een belangrijk startmoment in de geschiedenis.

Wij zijn de inheemse bevolking van de nieuwe wereld. We zijn verdeeld. We zijn gefixeerd op elkaar en op onze eigen conflicten. Ondertussen liggen grote schepen op zee voor anker, direct voor de kust. We krijgen te maken met de eerste verkenningen van die externe mogendheid als zij het binnenland intrekken. Het is van cruciaal belang dat wij, als de inheemse bewoners, dit op de juiste manier zien en dit contactgebeuren niet uitleggen vanuit onze spirituele opvattingen, onze religieuze ideeën enzovoorts, maar dat we hiermee omgaan als een natuurgebeuren: dit is de natuur aan het werk, en dit is onze volgende stap als ras op de Planeet Aarde, maar we moeten er verstandig onze weg in zoeken.

HH: OK, je zei – sorry, het lijkt wel of ik steeds interrumpeer, maar er is zoveel dat we uiteen moeten rafelen - je zei dat er al contact is geweest, en dat de aliens, of de buitenaardsen die hier zijn, en die hier ook al zijn geweest, dat dat economische machten zijn: ze willen iets dat wij hebben. Gaat het hier dus om de dynamiek dat God ons hiertegen wil beschermen, of dat God wil dat wij in staat zijn om met hen te onderhandelen?

RS: God wil dat wij verstandig en veilig met dit gebeuren omgaan zodat wij als een verenigde en vrije wereld in het universum kunnen opkomen. Welnu, het eerste contact dat we zullen hebben en op dit moment al hebben is met gevaarlijke machten in het universum. Het zijn geen verlichte wezens. Het zijn geen wetenschappers of onderzoekers – nou ja, het zijn wel onderzoekers, maar ze zijn op zoek naar grondstoffen: daarom zijn ze hier.
 
Wat God dus wil is dat de mensheid zich bewust wordt van dit contactgebeuren en dat zij de aard van dit eerste contact begrijpt. Dat is het begin van de Nieuwe Boodschap. Maar uiteindelijk is het haar doel ons te helpen het universum in te stappen en ons te verbinden met de grotere cosmos van het leven, wat zij dan noemt de Grotere Gemeenschap van leven.

HH: Wat we eigenlijk al aan het doen zijn. Ik bedoel: er is een Marsverkenner die op het punt staat te landen. We zetten binnenkort mensen op het oppervlak van Mars, afhankelijk van wie het doet, maar dat zal over een paar jaar zijn naar men ons zegt. Dus wij gaan al de ruimte in. Ik vraag me alleen af, als deze belangrijke Boodschap naar ons toe moet komen – en als het deze Boodschap is, het klinkt wel belangrijk voor mij – waarom jij en je vader uitgekozen werden om die Boodschap te channelen, in plaats van dat God, of een andere kracht, bijvoorbeeld de Boodschap op het grasveld van het Witte Huis of het Parlementsgebouw in Londen naar ons toe brengt? Waarom wordt de Boodschap zo in het geheim bij ons gebracht?

RS: Nou, ik zal je precies vertellen waarom. Deze Boodschap gaat fundamenteel over het krachtig maken van het individu, over vrijheid voor het individu, en het aanbrengen van een vertrouwensband binnenin ons allemaal, binnenin elk van ons, met Kennis, de spirituele geest binnen ieder van ons. Dus als deze Boodschap was gegeven aan een autoriteit met een grote mate van gezag, of dat nu politiek of religieus was, dan zou dat conflict veroorzaken. Mensen vertrouwen deze machten al niet meer. En om dan de macht te geven – de macht van Gods Openbaring – aan sterke machten in de wereld, ik denk niet dat het dan naar beneden door zou druppelen naar het individu toe. Ik denk niet dat het hen zou bereiken. Ik bedoel, religieuze instellingen houden spirituele kracht al weg van het individu.

Wat hier dus gebeurt is: er wordt er een eenvoudige man uitgekozen die geen status heeft, geen rang in de samenleving, en hem wordt een zuivere Boodschap gegeven. En als hij betrouwbaar is kan hij die zuivere Boodschap op audio opnemen en aanbieden aan de wereld. Mensen zullen het ontvangen of niet, op basis van of zij ermee resoneren of niet, of het goed aanvoelt voor hen op het niveau van Kennis. Want het gaat uiteindelijk niet om een opeenstapeling van ideeën om jou te overtuigen. Dit is een proces van of jij de waarheid voelt als je de waarheid aangeboden krijgt.

Ik vind de Nieuwe Boodschap van God een tamelijk verbazingwekkende uiting van waarheid, die bijna elk aspect van het leven aanspreekt en alle meest belangrijke zaken waar onze wereld voor staat. Maar het is aan het individu om aan te voelen of dat waar is voor hem.

Maar dit is het proces van Openbaring. Ze wordt gegeven aan één man – niet velen – zodat de Boodschap puur en intact blijft en geen verschillende versies heeft. En de Boodschap wordt in alle eenvoud aangeboden zoals wij het nu bespreken. Mensen kunnen het voor henzelf aanvoelen: Is dit echt? Is dit de waarheid waar ik naar gezocht heb?

HH: Dus je zegt dat jij en je vader Marshall, waarmee ik natuurlijk hier gesproken heb, je zegt dat jullie de enige twee personen zijn die dit moeten overbrengen?

RS: Marshall is de enige persoon die deze Openbaring van God overbrengt, ja. Dat wil zeker niet zeggen dat er niet vele andere uitingen van waarheid zijn zowel in religie als in de maatschappij. Maar ja, hij is de Boodschapper van deze Nieuwe Openbaring.