05-01-2023 
 
Ook een slimme meter in je huis? 
 
Hieronder een aantal getuigenissen van mensen over de hele wereld over de (nadelige) gevolgen ervan.
 
Afbeelding invoegen
 

Vijf weken geleden vroeg ik (Arthur Firstenberg) mensen om de New Mexico Public Regulation Commission (PRC) een e-mail te sturen over hun ervaringen met slimme meters. Hartverscheurende getuigenissen stroomden binnen vanuit de hele wereld. Verhalen over rampzalige gevolgen voor de gezondheid en het leven van volwassenen, kinderen, ouderen, huisdieren, boerderijdieren, vogels, wilde dieren, insecten, wormen, planten, buren, werknemers en hele gemeenschappen.

Hieronder vindt u uittreksels en samenvattingen van enkele van de 271 getuigenissen die op de openbare commentaarpagina van de website van de PRC zijn geplaatst. Als u verhalen hebt die u wilt toevoegen en u hebt ze nog niet naar de PRC gestuurd, mail ze dan naar: New Mexico PRC  . Schrijf in de onderwerpregel "Case No. 22-00058-UT". Stuur ook een kopie naar mij op Arthur@cellphonetaskforce.org. We hebben alle hulp nodig die we kunnen krijgen om New Mexico te behouden als toevluchtsoord voor slimme meters, en als voorbeeld voor de wereld. 

Jennifer Andree is een inwoner van New Mexico die ernstig gewond raakte door een slimme meter "die mijn leven volledig heeft verwoest". Ze is verpleegster en veteraan en wist niets van slimme meters totdat ze erdoor gewond raakte. Dit gebeurde op Kirtland Air Force Base in New Mexico. "Drie en een halve maand lang," schrijft ze, sliep ze met haar hoofd op ongeveer een meter afstand aan de andere kant van een muur van een elektrisch paneel dat twee slimme meters bevatte. "Alles wat elektrische stroom draagt of straling uitzendt" veroorzaakt nu hoofdpijn, hersenmist en inwendige verbranding. "Ik kan het leven in een stedelijke omgeving niet langer verdragen," schrijft ze, "dus ben ik verhuisd naar South Dakota, naar een schonere omgeving op het platteland. Vanwege de schade waaraan ik ben blootgesteld, ben ik gescheiden van mijn familie, wat heeft bijgedragen aan mijn lijden... Ik heb een verpleegvergunning, maar kan mijn beroep niet meer uitoefenen."

Maryann McCabe schrijft vanuit het VK: "Vanaf het moment dat [de slimme meter] werd aangezet, kon ik niet rondlopen in mijn flat, kon ik geen e-mail schrijven, kon ik niet nadenken en kon ik niet slapen. Het was een absolute nachtmerrie totdat hij werd uitgeschakeld."

Harriet Greene, uit New Mexico, schrijft: "Ik kon me afmelden en mijn oude meter houden. Iedereen die ik spreek die gedwongen werd slimme meters te accepteren heeft geklaagd over talloze effecten."

Lauren Bond schrijft: "Er werden slimme meters geïnstalleerd in mijn gebouw, en de straling die ze binnenin de appartementen uitzenden zorgt bij mij voor een constante brandende pijn op mijn huid."
 
Jeanne Thompson schrijft vanuit Californië: "Mijn moeder stierf aan een enorme hersentumor veroorzaakt door een rij van zes slimme meters buiten haar flat, op de muur waar het hoofd van haar bed stond. We ontdekten dit nadat ze al overleden was. Je kunt je mijn schok en afschuw voorstellen bij dat besef."

Dr. Linda Thomas schrijft: "Ik heb verschrikkelijke zwakheden gezien bij volwassenen en kinderen als gevolg van de installatie van slimme meters in mijn omgeving." Deze omvatten afwezigheidsaanvallen bij een 2-jarige jongen en chronische vermoeidheid en fibromyalgie bij zijn moeder.

Mario Desira schrijft vanuit Malta: "In 2017 vloog mijn elektriciteitsmeter in brand en veroorzaakte bijna een huisbrand. Gelukkig was ik thuis en greep ik in voordat er iets ergers gebeurde."

Persephone Maywald schrijft vanuit Californië dat bij haar een paar maanden na de installatie van een slimme meter de ziekte van Parkinson werd vermoed en dat ze later de meter liet vervangen en binnen een paar weken al haar symptomen verdwenen.

Simone St. Clare schrijft vanuit Californië dat er sinds de installatie van een slimme meter bijna geen kolibries meer op haar voederplaatsen zitten en dat het aantal rupsen in haar tuin is afgenomen.

Deirdre Novella schrijft vanuit New York dat haar haar begon uit te vallen binnen een paar maanden na de installatie van een slimme meter op haar werk, dat bij haar leukemie werd vastgesteld en dat ze een levenslange allergie voor elektriciteit ontwikkelde.

Sheila Reavill, die als specialist elektromagnetische straling ("EMRS") in Georgia werkt, schrijft dat nadat slimme meters waren geïnstalleerd, "de signatuur van de slimme meter die ik [op haar radiofrequentiemeter] in mijn slaapkamer registreerde precies op de tijdstippen dat ik 's nachts wakker word"; dat haar buurvrouw en de dochter van haar buurvrouw elke nacht op precies dezelfde tijd wakker worden; dat haar border collie huidproblemen begon te krijgen en ook op precies dezelfde tijd jankend wakker werd; en dat zij en haar hond allebei op diezelfde tijd wakker worden met diarree.

Rebeca Randle schrijft vanuit Californië dat ze niet kon slapen toen ze een slimme meter had en dat er geen vogels waren; en dat toen de slimme meter werd verwijderd, de vogels terugkwamen.
 
Robert Workman, een EMRS in Missouri, schrijft: "Ik heb letsel door draadloze straling bevestigd en de slimme meter lijkt voor mij en mijn cliënten het schadelijkst te zijn. Zodra de ITRON elektronische meter is verwijderd hebben veel van mijn cliënten een onmiddellijke reactie op een verbeterde gezondheid. Deze meter is een marteling voor mijzelf en anderen in St Louis, het is mijn professionele mening dat deze meter al het biologische leven doodt."


  Gezondheidsdeskundige Diane Peterson schrijft vanuit Californië dat "Voor de meerderheid [van de mensen] geldt dat ze plotseling symptomen ontwikkelden en pas later ontdekten dat de symptomen onmiddellijk begonnen nadat de slimme meter was geïnstalleerd."

Sema Kelly schrijft: "De buurvrouw van mijn vriendin heeft een slimme meter laten plaatsen. Ze wist niet dat die zulke gevaren inhield, maar ontdekte al snel dat haar kippen in de tuin enorme tumoren hadden die op hun keel en lichaam groeiden. De eieren die ze legden hadden vreemde vormen en kleuren, en de kippen leken moe, wat vóór de installatie van de slimme meters nog nooit was voorgekomen."

Andre Fayolle schrijft dat een slimme meter zijn gezin hoofdpijn bezorgde, de dieren, vogels en insecten deed verdwijnen en een brand veroorzaakte die zijn huis in de as legde.

Karen Crenshaw schrijft vanuit Californië dat zij niet op de hoogte was van de gevaren van slimme meters totdat een Itron slimme meter in haar huis werd geïnstalleerd, waarna zij 's nachts elk uur abrupt wakker werd, onaangename oorsuizingen kreeg, hoge oorsuizingen kreeg en druk in haar borst voelde.

Annette Lillig schrijft vanuit het VK: "Iedereen die ik ken [met een slimme meter] heeft er negatieve gevolgen van ondervonden."
 
Beverly Jennings schrijft: "In Capitola, CA barstte een hele bank met slimme meters in vlammen op en begon een brand en brandde een appartementencomplex af."

Margaretha Tierney schrijft vanuit Australië dat ze twee weken na de installatie van een slimme meter ziek werd en vijf jaar lang ziek bleef tot ze de meter uit haar huis liet verwijderen.

Sarah Wild schrijft dat ze hartkloppingen, hoofdpijn en paniek had totdat haar slimme meter werd verwijderd. Ze schrijft dat haar 80-jarige buurman "binnen 6 maanden na de installatie van een slimme meter van een uiterst levendige, actieve en naar buiten gerichte persoon naar een strompelende en vergeetachtige persoon ging" en binnen 18 maanden overleed.

Dino DeBenetti schrijft vanuit Ontario, Canada dat na de installatie van een slimme meter de gezondheid en het gedrag van zijn vrouw verslechterden, wat resulteerde in hun scheiding. Hij schrijft ook dat hij sinds de installatie van de meter twee keer heeft geprobeerd vruchtbare kippeneieren uit te broeden in een broedmachine in zijn huis, telkens met meer dan 20 vruchtbare eieren, en dat er geen enkel ei uitkwam.

Karen Blomquist schrijft vanuit Californië dat toen bij haar thuis slimme meters werden geïnstalleerd, zij binnenoorschade, slapeloosheid, angst, non-stop hartkloppingen en migraine opliep en na twee maanden haar huis ontvluchtte om haar leven te redden. Ze meldt ook dat haar huisdieren allemaal kanker kregen en stierven.

Tina Cada schrijft vanuit Florida dat ze weliswaar heeft afgezien van een slimme meter in haar eigen huis, maar dat "op de dag dat ze [in haar buurt] werden geïnstalleerd, ik naar buiten liep en geen idee had waar ik was. Ik had de ergste vorm van desoriëntatie. Deze reactie ging door en duurde de eerste maanden." Ze meldt duizelingen die aanhouden, en een constante droge mond, dat haar tienerzoon een droge mond heeft, hoofdpijn en slaapstoornissen, dat de hond van haar buurman plotseling kanker kreeg en stierf nadat de slimme meters waren geïnstalleerd, dat haar kat zich anders begon te gedragen, en dat alle vleermuizen verdwenen.

Laurie Grams schrijft uit Texas dat ze in een appartementencomplex woont en dus niet kon kiezen voor een opt-out, en dat ze slaapproblemen en onrust heeft sinds de slimme meters zijn geïnstalleerd.

Jennifer Wood schrijft vanuit West Virginia dat "ik letterlijk duizenden mensen heb gekend in de afgelopen negen jaar of zo die zo ziek werden toen er slimme meters in hun huizen werden geïnstalleerd dat ze net als ik moesten verhuizen."

Elizabeth Foley Walsh schrijft vanuit North Carolina dat ze niets wist over slimme meters totdat er een in haar huis werd geïnstalleerd en ze de week daarop ernstige hoofdpijn, duizeligheid en temporale kwabaanvallen kreeg. Ze schrijft dat ze dacht dat ze doodging totdat ze een week ging kamperen en de symptomen verdwenen; dat de hoofdpijn bij haar buurvrouw op hetzelfde moment begon als bij haar; dat een oudere buurvrouw aan de overkant van de straat onmiddellijk na het begin van hun hoofdpijn herhaaldelijk begon te vallen; en dat toen ze uiteindelijk verhuisde naar een locatie zonder slimme meter ze "stomverbaasd was over de verandering in mijn gezondheid". Ze merkte op dat "de kikkers verdwenen in de zomer nadat de slimme meter was geplaatst" - de honderden kikkers die voorheen de beek achter hun achtertuin bevolkten - en dat alle huismussen en spreeuwen verdwenen, en dat de eekhoorns "plotseling tam waren en plotseling veel gingen liggen 'rusten'. Ze lijken te hijgen en ze lijken ziek te zijn." Ze schrijft dat ze een 18-jarige carrière in de ontwikkelingsepidemiologie heeft moeten opgeven.
 
Bron: Nieuwsbrief van Arthur Firstenberg van de Cellular Phone Task Force
 
Je kunt je opgeven voor de Nieuwsbrief op hun website: SUBSCRIBE • Cellular Phone Task Force (cellphonetaskforce.org)

*** Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie) ***