Op 11 februari 2012 schrijft Reed Summers in zijn blog op zijn website:
 
Mijn vader
 
29 jaar lang is mijn vader ondergedompeld geweest in een proces van openbaring. Dit begon met een mysterieuze stem en een opdracht om het "op te nemen”, een ontmoeting die zijn leven blijvend en voor altijd veranderde.
 
Dat was in 1982. In de jaren daarna heeft mijn vader Marshall Vian Summers 9160 pagina’s openbaring ontvangen door 800 bezoeken van deze zelfde stem, een stem die zichzelf noemt: "De Aanwezigheid van de Engelen die de wereld overziet.”
 
Ik ben nu 27 jaar oud (2012). Ik ben getuige geweest van bijna de hele spanwijdte van deze openbaring en heb misschien de helft van die 9160 pagina’s gelezen. Ik was in de kamer wanneer de stem van de openbaring sprak door mijn vader, ik was bij hem in elke bocht van de weg; door moeilijke lange maanden en jaren heen die wij moesten doorstaan en die misschien noodzakelijk waren om iets waarlijk nieuws en onbekends in de wereld te brengen.
 Uit deze ervaring haal ik allereerst twee dingen:

  1. Mijn vader kan niet anders zijn dan een Boodschapper; en zijn oprechtheid, nederigheid en integriteit zou heiligen nederig maken.
  2. De boodschap die hij ontvangen heeft is iets wat geen enkel mens zou kunnen schrijven.

En toch is er zoveel meer. De ervaring van het opgroeien midden tussen een Nieuwe Boodschap van God is iets dat verteld moet worden.

 Engelstalige bron: https://www.reedsummers.com/category/blog/