Enkele alinea’s uit het begin van Boek Twee van de Bondgenoten van de Mensheid, een verhaal over:

Hoe de Briefings tot stand kwamen:

 ….Marshall's langdurige samenwerkingsrelatie met de Aanwezigheid der Engelen maakte de weg vrij voor zijn ontmoeting met de Bondgenoten van de Mensheid, die, zoals Marshall later zou ontdekken, ook studenten waren van deze Leraren van de Grotere Gemeenschap. Het waren deze bijzondere Leraren die Marshall de Leer van de Spiritualiteit van de Grotere Gemeenschap toevertrouwden en een deur openden naar de realiteiten van het leven in het universum via het contact met de Bondgenoten van de Mensheid.

In september 1996 maakten de Leraren het eerste contact tussen Marshall en de Bondgenoten mogelijk. Pas een jaar later, in november 1997, ontving Marshall de eerste twee Briefings die later een deel van Boek Een van de Bondgenoten van de Mensheid zouden worden. Veel later, in oktober en december 1998, kwamen de laatste vier Briefings van Boek Een.

 ……………………....

Beveiligd, spiritueel kanaal

Dit contact vond plaats via wat genoemd kan worden een proces van intuïtieve communicatie langs een beveiligd, door de Leraren verzorgd, spiritueel kanaal. Het lijkt misschien ongelooflijk, maar deze zeldzame drieledige communicatie (Menselijk, Goddelijk en Buitenaards) stelde de Bondgenoten in staat direct tot Marshall te spreken zonder het gebruik van technologie. En vanwege dit door de Leraren verzorgde, beveiligde kanaal kon de communicatie van de Bondgenoten niet geblokkeerd of onderschept worden door de Interventie.

………………...


 

Boek Twee

In december 2000 ontving Marshall binnen 24 uur de complete zes Briefings van de Bondgenoten van de Mensheid, Boek Twee. De Briefings werden om een bepaalde reden zeer snel doorgegeven. De Bondgenoten dreigden ontdekt te worden door de Interventie en moesten hun tweede reeks Briefings zo snel mogelijk aan Marshall doorgeven alvorens te vluchten naar een verre locatie ver van ons Zonnestelsel vandaan.   

 

Boek Een is recentelijk hervertaald in het Nederlands en komt binnenkort (2018) uit in boekvorm. Aan de vertaling van Boek Twee wordt momenteel (2018/2019) gewerkt.