Getuige zijn van de Openbaring

Toen ik 10 jaar oud was ging ik naar de bovenverdieping van ons huis omdat ik een stem hoorde. Ik ging langzaam naar boven, stopte af en toe om te luisteren. Ik kroop op handen en knieën over de korte overloop die leidde naar de kamer van mijn ouders en drukte mijn oor tegen de deur.Ik had nog nooit zo’n stem gehoord. Mijn vaders naam werd genoemd. Iets over "Voorbereiding”en vervolgens "Jij, Marshall….”.

Ik ging weg van de deur en zat daar een tijdje. De stem ging door met spreken. Ik herinnerde me dat ik achterwaarts naar beneden liep, mijn ogen en oren gefixeerd op die deur en die stem. Mijn moeder was beneden in de keuken en ik vroeg haar van wie die stem was. "Nou”, zei ze, "je vader is nu in overleg met een grote leraar.”

Dag in dag uit

Elke dag zag ik hoe mijn moeder terug kwam van haar werk in het plaatselijke ziekenhuis en mijn vader daar thuis vond. Hij had dan zo’n dag vele uren doorgebracht met het ontvangen van de openbaring. Als hij in zo’n toestand van openbaring was geweest, was hij zeer vermoeid, erg gedesoriënteerd en niet in staat gewone dingen te doen. Ze vroeg hem dan wat er die dag gebeurd was. "Een boodschap voor het individu”, zei hij dan, of "een boodschap voor de wereld, een heel boek, weer 20 stappen van de Stappen naar Kennis.”

Soms duurde een enkele openbarings-gebeurtenis dagenlang, en dan kwamen er honderden pagina’s tekst zoals Spiritualiteit van de Grotere Gemeenschap door. Meestal was mijn moeder aan het werk. Jarenlang werd ze door omstandigheden weg gehouden van mijn vader. Ze wilde niets liever dan bij hem zijn wanneer hij dit zware openbaringsproces onderging.

Vuurhaard

Als kind begreep ik nauwelijks wat er gebeurde. Maar ik wist dat het uitermate belangrijk was. Het zou grote gevolgen hebben. Er werd geschiedenis geschreven. En ik kon dat voelen. Het was als een grote vuurhaard in het midden van een klein gezin. Het straalde meer hitte uit dan wij konden aankonden. Of, zoals een eerste student van de Nieuwe Boodschap een keertje opmerkte: "Het was alsof je dronk uit een brandslang.”

Die intensiteit en druk nam soms wat af. Maar zelfs in rustiger tijden was het daar, als een tektonische beweging diep onder ons; het schreed langzaam voort en nam ons gezin steeds mee het onbekende in.


 

Reis

De openbaring heeft ons meegenomen op een enorme reis door het onbekende; van Leven in het Universum tot Innerlijke Kennis, De Aanwezigheid der Engelen, De Bondgenoten van de Mensheid, De Interventie, Innerlijke Ontwikkeling, Spirituele Families, De Aard en de Wil van God, en de Verkondiging van een Nieuwe Boodschap. 

Worsteling

Het was een worsteling, voor een kind. Ik pendelde heen en weer tussen thuis en school en vrienden en wist niet hoe ik iemand kon uitleggen wat er gaande was.

Toen ik ouder werd werkten de omvang en de reikwijdte van de Openbaring op mijn zenuwen. Ik had er moeite mee de realiteit van deze woorden te accepteren, die woorden die maar bleven komen. Honderden pagina’s woorden. Toen duizenden. Ze lagen overal in ons huis verspreid, in voorlopige delen bij elkaar gebonden of op stapels gelegd. Hoe kun je een normaal leven leiden in de aanwezigheid van een nieuwe Boodschap van God, een leven dat je denkt dat je wilt leiden?

Maar toch heb ik het voordeel gehad dit proces uit de eerste hand mee te kunnen maken; ik zag dat Marshall dag na dag opgenomen werd in een proces dat hij niet in gang zette of controleerde; ik was in de kamer als de eerste woorden van een nieuwe openbaring door hem heen kwamen, allemaal met dezelfde stem als die ene die ik hoorde toen ik 17 jaar daarvoor met mijn oor tegen de deur gedrukt zat.

Voorbereid

Door deze levenslange ervaring is het voor mij duidelijk dat de openbaring voorbereid was. Ze was al vastgelegd door krachten die mijn vader ver te boven gingen voordat ze zelfs maar via hem op deze Aarde uitgesproken werd.

Het gebeurt echt zoals de Nieuwe Boodschap zelf zegt: "De Stem van de Engelen die een Nieuwe Boodschap van God doorgeven via hun Boodschapper, Marshall Vian Summers."

Engelstalige bron van 11-02-2012 : https://www.reedsummers.com/witnessing-the-revelation/