Je Spirituele Praktijk in Tijden van Pandemie  

Drie of vier weken geleden had ik grote moeite met het beoefenen van mijn stiltemeditaties - ik vond het erg moeilijk om te lezen en voelde me onrustig en bang.

En ik besefte dat dit nou de mentale omgeving was. De mentale omgeving van de hele wereld is van de ene op de andere dag veranderd, en zal de komende dagen veranderen – een enorme kans om over de mentale omgeving te leren, over jezelf en hoe je erop reageert, hoe je je eigen golven van angst en bezorgdheid creëert en hoe je reageert op de golven van angst en bezorgdheid die van buitenaf op je afkomen. 

Deze Coronavirus-pandemie is een golf; het is een kracht. En dit is een kans om sterker te worden, hoewel je er misschien niet erg sterk uitziet als je erdoorheen gaat, toch? Want als je bij de sportschool met steeds zwaardere gewichten aan het trainen bent zie je er niet bepaald geweldig uit. Maar je doet het toch.

Raap jezelf dus bij elkaar, houd een basispraktijk aan, laat jezelf niet meeslepen in beschuldigingen, partij kiezen en onderschrijven van samenzweringstheorieën over hoe dit nou begonnen is, wie erachter zit en al dit soort dingen – dit is allemaal het dénken dat ongegrond en ongeremd raakt. En we willen gegrond en verbonden blijven met Kennis, met onze binnenkant.

Oefen je door daarvan af te zien en blijf overeind als je hierdoorheen gaat – bewaar je mentale welzijn en fysieke gezondheid. Je stilteoefeningen zijn misschien een grote uitdaging. Maar dat is het geschenk van deze uitdaging. Zie het als een dag in de sportschool, een belangrijke. We tillen nieuwe, zwaardere gewichten op. We hebben te maken met nieuwe weerstandsniveaus. En dat is een kans om te groeien.  

 

Reed Summers spreekt over de uitdaging van spirituele beoefening in tijden van stress als de huidige Corona pandemie. Hij spreekt over wat we allemaal kunnen herkennen – de angst en bezorgdheid die we van binnen ervaren en hoe we een fundamentele spirituele praktijk in stand kunnen houden. Reed Summers | 18 maart 2020 | Categorie: Interviews |

Link naar de website van Reed en de video: 

 https://wp.me/p2LNYN-nw  

 

Afbeelding invoegen