Het verhaal van…

Marshall Vian Summers (28-01-1949) groeide op in een conservatief gezin met twee broers en een ziekelijke vader waar weinig nadruk werd gelegd op het (Anglicaanse) geloof. Hij studeerde muziek en Engels aan de Berkeley Universiteit van Californië. Daarna werd hij leraar en gaf les aan mensen met een visuele beperking. Een gewone, bescheiden man die niet opviel.

In de functie van docent ontwikkelde hij zijn gevoeligheid voor ‘innerlijke leiding’. Deze innerlijke stem leerde hem hoe hij het beste zijn leerlingen kon dienen en hun diepere vermogens naar boven kon halen. Na een tijdje zette hij een punt achter het werk met de blinden en werd leraar op het gebied van zelfkennis en innerlijke leiding.

Ontmoeting

Toen hij 33 was had hij een ontzagwekkende ontmoeting met de Raad van Engelen. Hiermee begon zijn inwijding, een inwijding die zijn hele leven zou veranderen. Kort daarna ontmoette hij Patricia met wie hij in 1983 trouwde. Ze kregen in 1984 een zoon, Reed.

In opdracht van de Stem had Marshall zijn onderricht, zijn studenten en alles wat hij met zijn werk opgebouwd had opgegeven en was hij begonnen aan een periode van rondzwerven, samen met Patricia. Zo kwam hij terecht in de woestijn van Zuidwest Amerika. Hij vond er een retraiteoord en bleef er een tijdje. Gedurende deze retraite, op een koude, rustige nacht, kwam de Stem opnieuw bij hem en instrueerde hem "op te nemen”. Hij werd gemaand terug naar de stad te gaan en eenmaal daar een begin te maken met het ontvangen van een serie leringen. Boulder in Colorado nabij de Rocky Mountains werd de plek om te gaan wonen en werken. Marshall heeft daar gedurende de tijd dat hij de Openbaringen ontving in relatieve afzondering geleefd. 

Zicht op de Rocky Mountains

Van beekje naar rivier

Marshall opende zichzelf steeds meer voor de Stem – de Stem van vele Engelen die spraken als één door hem heen. Naarmate de reikwijdte en macht van de Openbaring zich voor hem ontvouwde groeide zijn begrip voor die mysterieuze Stem. Wat begon als een klein beekje zou een snelstromende rivier van Openbaring voor de mensen van de hele wereld heen worden.

Dertig jaar later was een enorme hoeveelheid gesproken Openbaring ontstaan, afkomstig van duizenden uren contact met de Raad van Engelen. Ze omvat allerlei informatie over de op handen zijnde crisis voor de mensheid en de aarde en de opkomst in de Grotere Gemeenschap van intelligent leven.

Reizen 

Van 2007 tot 2015 heeft Marshall diverse reizen gemaakt naar twintig landen buiten de Verenigde Staten. Zo ging hij bijvoorbeeld naar Turkije, Israel, Vietnam, Iran, Engeland, Denemarken, Zweden en Frankrijk, om daar mensen te ontmoeten. In elk van die landen ontving hij  Openbaringen, 40 in totaal.

 

 

"Wat mensen willen en verwachten is niet wat de Boodschapper brengt. Wat mensen denken dat belangrijk is is niet wat de Nieuwe Boodschap benadrukt. Wat mensen denken dat de Boodschapper zou moeten zijn en doen voor hen weerspiegelt niet de ware aard en missie van de Boodschapper."

UIt de Openbaring 'Jouw Relatie met de Boodschapper'. Lees (in het Engels): 

 

https://www.newmessage.org/the-message/volume-2/the-worldwide-community-of-gods-new-message/your-relationship-with-the-Messenger
 

 
 

The Society

Om dit materiaal - onder de titel "De Nieuwe Boodschap van God” te beschermen en de verspreiding ervan te bevorderen richtte hij in 1992 de Society voor de Nieuwe Boodschap van God op. Zo is er een website, worden boeken uitgegeven (New Knowledge Library), zijn er video’s te zien op YouTube kanalen en posts op diverse Faceboek pagina’s en video’s van interviews op diverse radiostations te beluisteren. Ook coördineert de Society diverse evenementen plus de vertaalactiviteiten in meer dan twintig talen. De Society is een non-profit organisatie.

 

The Sanctuary

 

In Boulder werd tevens een plek van samenkomst gecreëerd,The Sanctuary (Het Heiligdom) geheten. Hier komen geregeld studenten uit de hele wereld bijeen om te mediteren, te bidden en samen de teksten te bestuderen.

 

 

De Bondgenoten van de Mensheid

In 1997 werd Marshall dringend verzocht boodschappen van goedwillende buitenaardse wezens – ‘bondgenoten’- op te vangen en door te geven. Zij deden dit in opdracht van de Raad van Engelen. Deze ‘Briefings van de Bondgenoten van de Mensheid’ vormen een onderdeel van de Nieuwe Boodschap van God. 

 

 

 

Nu na ruim 30 jaar de Boodschap min of meer afgerond, vastgelegd en ‘veilig gesteld’ is, is het Marshall toegestaan meer en meer naar buiten te treden als De Boodschapper. Hij wordt daarin bijgestaan door de tien leden van de Society, waaronder zijn vrouw Patricia en zoon Reed.

Het was een geheimzinnige, lange en moeilijke weg om de grootste Openbaring ooit aan de menselijke familie gegeven te ontvangen. Marshall heeft (financiële) tegenslag gekend, behoorlijke tegenstand ondervonden en heeft periodes van zeer ernstige ziekte doorgemaakt.

 

Het verhaal van Marshall  wordt verteld in:

www.newmessage.org/nl/de-boodschap/bundel-1/de-nieuwe-boodschapper/het-verhaal-van-de-boodschapper/

Op deze pagina vind je een Engelstalige video die een uittreksel is van dit verhaal. Je vindt er de Engelse tekst plus de vertaling.

 

 

Lees meer over de zware taak van Marshall Vian Summers op:  

www.newmessage.org/nl/de-boodschap/bundel-1/de-nieuwe-boodschapper/de-eisen-die-gesteld-worden-aan-de-boodschapper/