Tijdens de regionale Gathering in Amsterdam (2 en 3 nov. 2019) werd het bestuderen van de Stappen naar Kennis besproken.
Hieronder enkele tips. 
 
Afbeelding invoegen
 
 
 

Stappen naar Kennis is een methode om dichter bij je eigen kern te komen en om je voor te bereiden op de moeilijke tijden die komen gaan (De Grote Golven van verandering), zodat je stand kunt houden in al het tumult en anderen tot steun kunt zijn. 

Bij de methode Stappen naar Kennis doe je elke dag een 'Stap'. Een 'Stap' is een tekst met een titel, die tegelijk de 'mantra' is voor die dag, plus een uitleg ervan. 

Het best kun je de mantra elk uur even herhalen voor jezelf, er zijn timer-apps die elk uur een signaaltje afgeven. Twee keer per dag minstens 20 minuten mediteren nadat je de tekst nog eens doorgelezen hebt.

Tip 1:  houd per Stap (dag) een logboek of dagboek bij waarin je opschrijft wat je ervaart, voelt, gedaan hebt etc. Je kunt vragen stellen bij de Stap, of ermee in discussie gaan. Dit maakt het terugkijken (de reviews) ook gemakkelijker.

Tip 2: je kunt ook in diverse kleurtjes rond de Stap in het boek zelf notities maken.

In theorie klinkt dat wel mooi, maar de praktijk is soms weerbarstig: je laat je voorbereiding een paar dagen liggen, je hebt er even geen zin in, je gaat op vakantie, op je werk is het druk, de kinderen vragen veel aandacht, enz. enz. 

Daarom zijn er een paar vragen die je jezelf af en toe kunt stellen:


 

1. Wat heb je tot dusverre gedaan om je voor te bereiden?

2. Is je voorbereiding diep genoeg?

3. Wat kun je doen om je voorbereiding te verdiepen?

 

Het is handig om antwoorden op deze vragen voor jezelf te noteren, je kunt ze later dan nog eens terug lezen en eventueel actie te ondernemen.

 

#MarshallVianSummers :

'Heb geduld! Het is een lang traject. Je krijgt gaandeweg meer vertrouwen in jezelf en in anderen die hierin je vrienden zijn geworden. Bouw kracht op zodat je anderen kunt helpen. Dat wil je Spirituele Familie ook weten/zien.'

'We staan nog maar aan het begin van The Great Waves of Change, je moet echt sterker worden met Kennis. Verder moet je je geen zorgen maken, je bent een onderdeel van dit geheel en je wordt naar de juiste plek gebracht.'

Op de Nederlandstalige website kun je meer tips lezen over hoe te leven in een steeds onrustiger wordende wereld: 

https://www.newmessage.org/nl/de-boodschap/bundel-4/de-grote-golven-van-verandering/aanbevelingen-voor-leven-in-een-wereld-van-grote-golven/ 

 

 

Kennis spreekt tegen je door je eigen gedachten, je eigen gevoelens.
Maar ze spreekt niet via angst of fantasie, en ze spreekt niet tot je voorkeuren.
Je moet open zijn en Kennis in jezelf vragen: "Wat moet ik nu doen? Wat is de volgende stap voor mij?
Hoe moet ik  juist deze situatie zien? Welke beslissing moet ik juist in deze zaak nemen?"